Η δεύτερη ζωής μιας αφίσας – Το νέο project ανακύκλωσης της Birdland

Ένα νέο project από την Birdland. Η Birdland είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας. Σκοπός μας δεν είναι το κέρδος, αλλά η βιωσιμότητα, η εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και των συνεργατών μας, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και της περιβαλλοντικής προστασίας.
Θέλοντας να μειώσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν τα απόβλητα της επαγγελματικής αφισοκόλλησης και να αυξήσουμε την ανακύκλωση χαρτιού, βάζουμε μπροστά το project ανακύκλωσης «Η δεύτερη ζωής μιας αφίσας»
Τοποθετούμε σε επιλεγμένους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας τους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού που σχεδίασε και κατασκεύασε η κολεκτίβα Ludd, ειδικά για το project. Στους κάδους αυτούς θα συλλέγονται κυρίως οι παλιές αφίσες από εκδηλώσεις που ρυπαίνουν το περιβάλλον και την εικόνα της πόλης,, καθώς και όλο το άχρηστο χαρτί. Σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεργείο της Birdland θα έρχεται να αδειάζει τον κάδο, για να ξεκινήσουν οι αφίσες και τα έντυπα το μακρύ ταξίδι της… δεύτερης ζωής τους. Η συλλογή του χαρτιού προς ανακύκλωση θα φέρει και αυτή μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού το κύριο μέσο που θα χρησιμοποιείται, θα είναι ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο ποδήλατο.
Για να πετύχει το project όμως δεν χρειάζεται μόνο η συνεργασία της Birdland με τους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Χρειάζεται η προσπάθεια όλων μας!

Το εγχείρημα αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ πέντε διαφορετικών συνεργατικών εγχειρημάτων. Εκτός από τη Birdland είναι η Ludd, το Ροκάνι, το Dock και η 4share.

Θέλετε να αποκτήσετε και εσείς στο χώρο σας κάδο της Birdland; Θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Birdland;

Επικοινωνήστε μαζί μας!

reCAPTCHA